De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, maakt vandaag bekend dat er op zaterdag 25 april een opendeurdag wordt georganiseerd in de gerechtsgebouwen van Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. De lokale Ordes van Advocaten staan in voor de organisatie.

Gracy Saerens, bestuurder communicatie bij de Orde van Vlaamse Balies:

Advocaten willen de deuren open gooien voor het publiek. Gemiddeld raakt een mens minstens 1 keer in zijn leven verwikkeld in een procedure. Geen alledaagse activiteit dus. Waarom krijgt iedereen op 25 april de kans om rond te lopen in een gerechtsgebouw en advies te vragen of een juridisch probleem voor te leggen aan een advocaat. Toekomstige rechtenstudenten of pas-afgestudeerden kunnen ook al hun vragen stellen over het advocatenberoep. Bovendien organiseren de balies rondleidingen en schijnprocessen. Dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

De programmadetails voor elke locatie zijn terug te vinden op: